Kirkestræde 7, 7500 Holstebro
Logebygningen ligger på Kirkepladsen, nabo til Holstebro Kirke.

Logebygningen 

Det var visionære brødre, der i 1935 købte en grund ved Blødens Bæk, en gammel have, der tilhørte KFUM. Brødrene besluttede i 1936 at opføre bygningen.  

Det var en stor satsning, for det var midt i trediverne med stor fattigdom i samfundet og byggesummen på knap 70.000 kroner var efter datidens forhold mange penge.Det var den kendte Holstebro-arkitekt Kr. Jensen, der tegnede huset, og nogle af byens mest velanskrevne håndværkere stod i spidsen for opførelsen.
 
Husets palæagtige stil har siden været beundret i vide kredse, og har været den ideelle ramme for Odd Fellow Ordenens lokale loge i mere end 75 år.
 
Logebygningen stod stort set urørt indtil 1997, hvor bygningen fik nye vinduer og indlagt fjernvarme.I 2006 blev dagligstuen ommøbleret, der blev indrettet nye arkiver i kælderen og køkkenet blev totalrenoveret og udbygget. Men det helt store hug kom i 2008 og omfattede en totalrenovering af toiletafsnittet, indretning af et handicaptoilet, installation af to nye elevatorer samt en nyopførelse af hovedtrappen i den gamle stil og med en granitbeklædning, der matcher Kirkepladsens nye udsmykning.  
Et smukt og flot resultat, som både søstre og brødre kan være stolte af.

 

 

 

 
   
© ALLROUNDER